Return to site

Verlies en keuzes

Wist je dat je na verlies keuzes hebt?

Het is vaak makkelijker om je verlies en je verdriet daarover weg te stoppen en je te 'begraven' in je werk, of om je te laten wegzakken in een leegte, dan het onder ogen te zien. De realiteit doet pijn. Heel veel pijn.

Waarom dan kiezen hiervoor? De wereld om ons heen heeft weinig begrip voor verdriet, is ongeduldig bij rouw. Als je snel weer aan het werk gaat, krijg je complimenten: Goh, wat doe je het goed!

En als je jezelf terugtrekt en in een depressie zakt, dan krijg je te horen dat je sterk moet zijn, dat het wel weer over gaat, dat je er eens op uit moet gaan, eens even lekker los moet gaan, dan voel je je vast wel beter!

En vaak vinden we zelf ook dat we het maar zo snel mogelijk achter ons moeten laten. Geweest is geweest. We kunnen er niets aan veranderen. Het leven gaat door. En, het doet teveel pijn om er echt bij stil te staan. Waarom zou je het dan toch doen?

Omdat we daarmee een proces starten dat ons, in de toekomst, helpt om een nieuw evenwicht te vinden. Het geeft ons als het ware opnieuw vaste grond onder de voeten.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly